کارگردان «این بود زندگی»:
تمام هزینههای نمایش را به صورت گروهی تامین کردیم

بنفشه ریاضی کارگردان نمایش «این بود زندگی» با تاکید بر اینکه این اجرا به صورت کارگاهی نوشته و تمرین شده، چنین روندی را برای کارگردان با وجود دشواریهای زیاد، کمککننده دانست.
به گزارش ایرانتئاتر، بنفشه ریاضی، کارگردان نمایش «این بود زندگی» به نویسندگی محمود احدینیا و محمود خسروپرست که از دوم بهمن در سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان روی صحنه است، درباره روند تمرین و اجرای این اثر توضیح داد.
ریاضی درباره روند شکلگیری ایده تا اجرای این نمایش گفت: ایده اولیه متن این نمایشنامه از آقای محمود احدینیا و درباره زندگی و روابط دانشجویان در خوابگاه بود که با توجه به تعداد بازیگرانی که داشتیم در طول 5 ماه تمرین و همزمان با نگارش متن و ادیتهای بسیار به اجرای نهایی که اکنون روی صحنه است، رسیدیم.
او ادامه داد: به شخصه به متون آماده و ترجمه شدهای که ممکن است؛ قبلا اجراهای خوبی هم از آنها دیده باشیم، علاقه زیادی ندارم و ترجیح میدهم متنی باشد که اولین بار خودم آن را روی صحنه ببرم. همچنین از آنجاکه اکثر بازیگرانم نیز اولین تجربه حضور خود را روی صحنه میگذراندند؛ شکل کارگاهی نگارش متن و تمرین برای اجرا به من کمک میکرد، براساس توانایی آنها جلو بروم و از ایدههایشان نیز بهرهمند شوم. این پروسه با وجود اینکه دشواری های زیادی دارد اما به نظر من پیش برندهتر است.
این هنرمند افزود: ما در این نمایش شاهد فضای خوابگاههای دانشجویی دخترانه و پسرانه هستیم که به یکدیگر ربط دارند و ما در دل خاطرات کاراکترهای آن سعی کردیم؛ برشهایی از آرزوها، حسرتها، اتفاقات و آنچه را برای شخصیتها رخ میدهد ؛ نظارهگر باشیم.
ریاضی بیان کرد: من تجربه زندگی در خوابگاه را نداشتم و سعی کردم با ارتباط با افرادی که در این فضا زندگی کردهاند؛ اطلاعاتی به دست بیاورکم. البته نویسندگان و تعدادی از بازیگران من این زیست خوابگاهی را تجربه کردند و این امر در روند پیشبرد داستان و فضاسازی به ما کمک بسیاری کرد.
کارگردان نمایش «این بود زندگی» درباره طراحی صحنه و لباس این اثر اظهار کرد: طراحی صحنه تا حدودی رئالیستی است اما سعی شده تا این واقعگرایی به شکل مینیمال به نمایش درآید و برای لباسها هم به سمت طراحی عجیب و غریب نرفتیم.
او با اشاره به انتخاب بازیگران نمایش نیز افزود: همه بازیگران این کار از هنرجویان آقای وحید جلیلوند هستند. هم آقای جلیلوند و هم من دغدغه کار با هنرجویان را داشتیم چراکه به نظر من حیف است تا علاقهمندان به بازیگری پس از پایان مراحل یادگیری، فرصتی برای تجربه روی صحنه نداشته باشند و به همین دلیل هم با انتخاب تعدادی از آنها این کار را برای صحنه آماده کردیم.
ریاضی گفت: ما از هزینه پلاتو تا دیگر هزینههای جاری تولید را به صورت گروهی تامین کردیم و خوشبختانه با توجه به استقبال مخاطبان فروش خوبی داشتیم که تا حدودی این هزینهها جبران شد. تئاتر هنری است که نیاز به تمرین زیاد دارد، شاید در برخی پروژهها که بازیگران با تجربه هستند، این زمان کمتر شود اما به نظر من نمیتوان کاری را ظرف دو ماه برای اجرا آماده کرد. برای کار ما نیز که اکثر بازیگران تجربه حضور روی صحنه را نداشتند مدت بیشتری تمرین لازم بود و حتی با هم توافق کرده بودیم که اگر کار به کیفیت نرسد تا زمانی که به خروجی مناسبی نرسیدهایم روی صحنه نرویم که خوشبختانه کار به کیفیتی مناسب برای اجرا رسید و در صورت امکان تا 23 اسفندماه روی صحنه خواهیم بود.