علیرضا شجاعنوری:
تالار وحدت، دلش برای پری صابری خیلی تنگ شده است

علیرضا شجاعنوری، بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون ایران، به مناسبت زادروز پری صابری در یادداشتی کوتاه نوشت: تالار وحدت هم دلش برای پری صابری خیلی تنگ شده است.
به گزارش ایران تئاتر، علیرضا شجاعنوری، بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون ایران که نزدیک به ۱۱ سال پیش در نمایش «باغ دلگشا» به کارگردانی پری صابری نقش سعدی را ایفا کرده بود، به مناسبت اول فروردین زادروز هنرمند فقید پری صابری یادداشتی کوتاه در اختیار ایران تئاتر قرار داد.
در متن یادداشت علیرضا شجاعنوری آمده است:
«همیشه پری صابری را از دور میدیدم و با تحسین و احترام بسیار، نگاهم دنبالش میرفت و از دیدن کارهایش سیراب میشدم.
ابراهیم اثباتی، دوست نازنینی بود که در کارهای خانم صابری موسیقی میساخت و مینواخت و سخاوتمندانه حال و شور و سرمستی را در دل همراهان پراکنده میکرد! او مرا برای ایفای نقش سعدی به خانم صابری پیشنهاد داده بود!
از اولین ملاقاتم با پری صابری تا آخرین دیدارهایم که نوروز چندین سال بعد بود، هیچ اثری از کهنسالی و حتی میانسالی در او نمیدیدم! او پُر بود از فکر و طرح و برنامه، و البته طنز خاصی نیز داشت!
سر تمرینها و اجراها، از پیش از آغاز تا پس از پایان، مانند یک دختر بچه پرشور و شوق همه چیز را تحت نظر داشت. شاید به دلیل فیزیک و سن، امکان ورجه وورجه کودکانه نداشت، ولی در سر و دلش روحیه مهدکودکی داشت! بسیار از او آموختم.
از یک پشت چشم نازک کردن تا یک سخنرانی کوتاه، هرچه لازم بود در هدایت بازیگران و هنرمندان و همراهان انجام میداد و شبهایی که اجرا با نقص بود، مانند یک پری با لبخند و ناز در جلو صحنه ظاهر میشد! جایش خیلی خالی است!
میاندیشم که تالار وحدت هم دلش برای پری صابری خیلی تنگ شده!»
…
پری صابری کارگردان سرشناس تئاتر ایران بعد از مدتها مبارزه با بیماری بعدازظهر روز سهشنبه بیستم شهریور ماه دار فانی را وداع گفت. او متولد اول فروردین ۱۳۱۱ در کرمان بود.
این هنرمند پس از پایان تحصیل دوره متوسطه برای ادامه تحصیل به پاریس رفت و پس از بازگشت به وطن گروه تئاتر پازارگاد را تاسیس کرد.
صابری در سالهای ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۷ به عنوان مدیر فعالیتهای فوق برنامه دانشگاه تهران موفق به تاسیس تالار مولوی شد.
او همچنین نشان ابنسینا را از یونسکو و لژیون دونور را از فرانسه در سال ۲۰۰۴ دریافت کرد. صابری تنها کارگردان تئاتر ایران بود که نشان شوالیه فرانسه را دریافت کرد.
صابری ترجمه چند نمایشنامه را در کارنامه خود دارد که از شاخصترین آنها میتوان به کرگردن اوژن یونسکو اشاره کرد.
دوستی با فروغ فرخزاد باعث اجرای نمایش «من از کجا، عشق از کجا شد» و فروغ در نمایش «شش شخصیت در جستجوی نویسنده» صابری به عنوان بازیگر حضور پیدا کرد.
نمایشهای «من به باغ عرفان»، «هفت خان رستم»، «شمس پرنده»، «من از کجا، عشق از کجا»، «هفت شهر عشق»، «بیژن و منیژه»، «رستم و سهراب»، «رند خلوت نشین»، «یوسف و زلیخا»، «سوگ سیاوش»، «لیلی و مجنون»، «باغ دلگشا» و «کوروش» از جمله آثاری است که این هنرمند روی صحنه برده بوده است.